کد خبر: 48855

محمد صفایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌و‌گو با «فرهیختگان»:

منابع درآمدی بودجه فضایی احصا شده‌اند/ بودجه ۱۴۰۰ اصلاحات اساسی می‌خواهد

صفایی گفت: نظر خود بنده همچنان بر رد کلیات است، چون هم بودجه خیلی دست و دلبازانه بسته شده و هم در شرایط سخت اقتصادی و معیشتی مردم، دولت 45درصد هزینه‌های خود را افزایش داده است. از طرف دیگر احصای درآمدها هم فضایی دیده شده است. لذا به نظر می‌رسد اگر مجلس بخواهد اصلاح کند باید اصلاحات اساسی انجام دهد.»

به گزارش «فرهیختگان»، محمد صفایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس روز گذشته و در اظهارنظری بیان کرد نمایندگان مجلس به احتمال فراوان به کلیات لایحه بودجه ارسالی دولت رای مثبت نخواهند داد، لذا این لایحه برای اصلاحات به دولت بازگردانده خواهد شد. به همین منظور به سراغ وی رفتیم تا جزئیات استدلال‌هایش درباره بودجه و پیش‌بینی رد کلیات را جویا شویم.

صفایی در ابتدای گفت‌وگوی خود با «فرهیختگان» با توضیح اینکه برای اظهارنظر نهایی الزاما باید در انتظار تشکیل کمیسیون تلفیق و اعلام‌نظر کمیسیون‌های مختلف بود، توضیح داد: «اینکه کلیات بودجه احتمالا رد خواهد شد صرفا نظر شخصی بنده بود ولی این نظر به‌خاطر اطلاعی بود که در گفت‌وگو با برخی نمایندگان حاصل شده بود. از این‌رو فکر می‌کنم نظر اصلی این باشد که بودجه اصلاح اساسی شود ولی شاید نظر غالب مجلس هم بر این باشد که همین بودجه را داخل مجلس اصلاح کنند.»

   اصلاحات اساسی در انتظار بودجه

وی در پاسخ به این سوال که چرا ممکن است مجلس تصمیم بگیرد راسا دست به اصلاح بودجه سال آینده بزند، گفت: «هنوز جلسه‌ای تشکیل نشده است، ولی از فحوای کلام برخی دوستان و همکاران این برداشت را داشته‌ام که شاید بازگرداندن بودجه نتیجه قابل‌قبولی به همراه نخواهد داشت. البته نظر خود بنده همچنان بر رد کلیات است، چون هم بودجه خیلی دست و دلبازانه بسته شده و هم در شرایط سخت اقتصادی و معیشتی مردم، دولت 45درصد هزینه‌های خود را افزایش داده است. از طرف دیگر احصای درآمدها هم فضایی دیده شده است. لذا به نظر می‌رسد اگر مجلس بخواهد اصلاح کند باید اصلاحات اساسی انجام دهد.»

   نگران لجبازی دولت درصورت رد کلیات لایحه بودجه هستیم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: «تعداد قابل‌توجهی از نمایندگان نظرشان بر این است بودجه امسال در داخل مجلس اصلاح شود، چراکه معتقدند بازگرداندن لایحه به دولت برای اصلاح در سازمان برنامه، از یک‌سو فرآیندی طولانی است و از سوی دیگر ممکن است دولت را به لجبازی بیندازد، به‌صورتی‌که یا اصلاح نکند یا همین بودجه را با تغییرات مختصری بازگرداند و لذا بیشتر وقت مجلس را بگیرد.»

صفایی در ادامه گفت برآوردهای اخیر نمایندگان مجلس این است که دولت اساسا عزمی برای اصلاح این بودجه نخواهد داشت و توضیح داد: «با همه این توصیفات نهایتا این بودجه اصلاح خواهد شد و دولت هم مجبور است همین بودجه مصوب مجلس را ابلاغ و اجرا کند.»

وی در توضیح مهم‌ترین بندهایی که باید مورد اصلاح و تغییر اساسی قرار بگیرند، گفت: «اگر بخواهیم یک اولویت‌بندی مشخص داشته باشیم باید بگوییم اصلاح درآمدها و هزینه‌ها ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است اما در وهله کنونی و به خاطر شرایطی که در آن قرار داریم باید درخصوص هزینه‌های دولت تجدیدنظر جدی صورت بگیرد و بعد از آن به سراغ درآمدهایی که در نظر گرفته شده برویم. برای مثال شاهدیم درآمد نفتی در نظر گرفته شده برای بودجه سال 1400 به شکل معناداری با واقعیات امروز جامعه متفاوت است و امکان تحقق آنها در آینده هم بسیار بعید خواهد بود. لذا چنین بودجه فضایی و غیرقابل‌تحققی را باید حتما به صورت بنیادی اصلاح کنیم.»

 

اخبار مرتبط:

«فرهیختگان» گزارش می‌دهد

مورد عجیب بودجه ۱۴۰۰

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
بودجه ۱۴۰۰ را باید شخم بزنیم
 
جبار کوچکی‌نژاد،عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
 
 

مرتبط ها